Barcelona leder La Liga med 11 poäng

I den 23:e omgången av La Liga spelade Barcelona borta mot Villarreal. I första halvlek assisterade Lewandowski Pedri och gjorde matchens enda mål. I den andra halvleken, klädd i nr 11 Fotbolls Tröjor,blåstes målet för Chuk Eze, som kom från bänken, offside. Till sist besegrade Barcelona Villarreal med 1-0. Med mer än en match leder de La Liga med 11 poäng.
I det inledande skedet visade de två lagen liknande styrkor. När det gäller bollinnehav och organisation spelade Villarreal väldigt starkt med hemmaplanens välsignelse och stod för 53 % av bollinnehavet. Det är galet. Att döma av de två lagens prestationer är det inte så stor skillnad. I det kritiska ögonblicket, med Lewands assist, gjorde Pedri, klädd i nr 8 Fotbollströja FC Barcelona, ett mål. I ledningen skyndade inte Barcelona att anfalla, utan stärkte sitt försvar. Villarreal kontrade vilt under fördel av hemmaplan, men tyvärr var anfallarens styrka begränsad och de gjorde inte Barcelonas mål. I andra halvlek gjorde inget av lagen något mål. Till slut, med Pedris enda mål, besegrade de Villarreal med 1-0. Uppnådde 11 raka segrar, 16 raka obesegrade matcher och ockuperade topplatsen i La Liga med en fördel på 11 poäng.
Inför 2023 har Barcelona startat ett ostoppbart tempo. Under Harveys ledning har teamet presterat bra på alla fronter. I de kommande matcherna, så länge Barcelona spelar stadigt, är det i princip ingen spänning i att vinna mästerskapet.